Nieuwsberichten

nieuwbouw fase 2

Even een stand van zaken over de nieuwbouw;

ruwbouw van het deelproject A is volledig klaar, vanaf komende week starten de binnenwerken met de technieken. De einddatum blijft momenteel nog steeds gericht op november 2018 !

Deelproject B start vanaf feb/maart, dit met enkele voorbereidende werken op de parking.

U vindt enkele sfeerfoto's in het fotoboek.

Marijke David op Pensioen

Eind 2017 ging Marijke David, jaren lang de vase poetsvrouw van de Korenbloem en in het bijzonder op afdeling Louis Robbe. Op 3 januari 2018 werd Marijke door bewoners en collega's in de bloemetjes gezet voor de vele jaren samenwerking.

Het gaat je goed, Marijke ! De Korenbloem wenst je nog vele mooie jaren en weet dat je altijd welkom bent in de Korenbloem !

eerste steenlegging Het Portiek, woensdag 28/6

Op woensdag 28 juni werd de officiele eerste steen van Het Portiek gelegd. Minister van Deurzen was verontschuldigd wegens begrotingsbesprekingen maar werd vervangen door Griet Coppé, Vlaams Parlementslid uit Roeselare.

vacature voor vrijwilligers !!

op deze site kunt u 2 vacatures terug vinden om als vrijwilliger aan de slag te gaan in de Korenbloem.de 2 vacatures zijn sterk verschillend, nl voor het onderhoud van de busjes van het dagcentrum als om boodschappen te doen en te koken.
u kunt zich steeds aanmelden bij Nessie Holvoet of Steph Decherf; zij geven u meer informatie over de vacatures !

LDC Villa Lauwers

Het lokaal dienstencentrum Villa Lauwers is een initiatief van vzw De Korenbloem om een brug van innoverende zorg tussen de buurt en het woonzorgcentrum te vormen. Het centrum wordt een lokaal sociaal huis, een open ontmoetingsplaats voor iedereen en met een bijzondere aandacht voor personen met zorg.

De korenbloem doorheen de tijd

Vaak krijgen we vragen van studenten om wat meer informatie te geven over de historiek van de Korenbloem. Onder het item documenten kunt u een korte geschiedenis terug vinden.
 

het Kerstverhaal

OP 29 december bracht de Korenbloem een eigentijdse versie van het Kerstverhaal, met - door - voor bewoners, familie en vrijwilligers. Steph Decherf en Emmy Vanhoutte waren de enthousiaste regisseurs, gesteund door vele vrijwilligers, familieleden, personeel en bewoners zowel voor als achter de schermen.

Vacature voor Vrijwilligers

In het item "documenten" vindt u een vacature terug voor een vrijwilliger cafetaria en boodschappen. Mocht u tijd hebben, een zinvolle dagbesteding zoeken en u ten dienste willen stellen voor de bewoners en bezoekers van de Korenbloem, dan kan dit misschien iets voor u zijn !
Voor verdere vragen kunt u steeds contact opnemen met Nessie Holvoet of Steph Decherf.

Praatcafé Peter Benoit

Drie maal per jaar organiseert leefgroep Peter Benoit een praatcafé voor famillieleden. Op 22 november ging het laatste praatcafé door. Naast een informeel contactmoment voor familieleden wordt steeds een thema naar voor geschoven. Deze keer gaf Sofie Cleenwerck, ergotherapeute en dagverantwoordelijke van Het Portiek, informatie over dementie en niet begrepen gedrag.

Music For Life en de Korenbloem

Het Portiek en het Landhuis zijn geselecteerd voor Music For Life. Deze 2 dagcentra en de doelgroep van mensen met dementie willen we op deze wijze extra in de verf zetten. Op vrijdag 2 december organiseert de Korenbloem een wijndegustatie vanaf 17u. Meer informatie via affiches en flyers, ...

Tot dan !

Kinderbloem - kinderhoekje in het cafetaria

Geen zorgen meer om kleinere kinderen mee te brengen op bezoek ! In het cafetaria kreeg het kinderhoekje een volledige make-over !! Geen digitale toestanden, maar wel nieuw speelgoed, magneetborden, een kinderstoel, ... De opening op 1 juli verliep schitterend. Hoe meer het gebruikt kan worden, hoe geslaagder het project !!
Iedereen van harte welkom !!

Mee zijn met de tijd ??

De Korenbloem wordt actief op FACEBOOK "de korenbloem wzc"

inloopdag Het Portiek

Op vrijdag 22 april 2016 hield vzw de Korenbloem een inloopdag in het nieuw dagverzorgingscentrum "Het Portiek", gelegen in de Sint Sebastiaanlaan 3A te Kortrijk. Deze dag werd ingeleid door de Heer Vereecke Carl, voorzitter van de Korenbloem.

Foto's activiteiten

In het fotoboek vindt u een greep uit de vele foto's genomen tijdens de laatste activiteiten. Er werd een bezoek gebracht aan de Tuinexpo, er was het ontbijtbuffet, het etentje voor Valentijn en de vrijwilligers zijn samen met de ergo's gaan bowlen, dit voor hun inzet gedurende het jaar.

Ook een bezoek aan de paasfoor, de floralux en markt zijn vereeuwigd !

 

Activiteiten in de kijker

In maart zetten wij graag 2 activiteiten in de kijker. Het volledige aanbod voor maart vindt u terug onder "documenten".

Op 15 en 16 maart is er een FOTOSHOOT gepland, voor alle bewoners, bezoekers en residenten. De foto zal intern gebruikt worden maar kan door de familie zeker digitaal opgevraagd worden ! Meer info over deze activiteit onder documenten.

OPENDEURDAG in alle dagverzorgingscentra van de Korenbloem op 28 februari

Op zondag 28 februari openen alle dagverzorgingscentra van de Korenbloem de deuren !
Dvc de Korenbloem in de Stasegemsestraat

Dvc Het Landhuis voor personen met dementie

Dvc Het Portiek voor jonge personen met dementie

dit van 14u tot 17u !!

 

Meer informatie over de dagcentra vindt u terug onder "onze dienstverlening". Tot zondag ?!

Bijzondere activiteiten !!

Het Kerstverhaal eind december was een schot in de roos. Zowel bewoners, personeel als vrijwilligers hebben er een goed gevoel aan over gehouden. Volgend jaar hoogstwaarschijnlijk opnieuw !!

Informatie over het leven in de Korenbloem

Vanaf 2016 kun je op de website heel regelmatig de activiteitenkalender terug vinden. Er komen ook steeds uitnodigingen op. Iedereen is van harte uitgenodigd voor alle activiteiten; dit kan om mee te genieten, om er samen een gezellige namiddag van te maken, om ons een handje te helpen, ...

We hopen je te mogen verwelkomen op één van onze activiteiten in 2016 ! Tot binnenkort !

Het Kerstverhaal in beeld !!

Op woensdag 23 december gaat binnen de Korenbloem een primeur door; er worden 2 voorstellingen van het kerstverhaal gebracht, voor maar ook DOOR de bewoners van het WZC en de assistentiewoningen.

de voorstellingen gaan door om 14u en 15.15u, dit in het cafetaria van de serviceflats, de Roose.

Iedereen van harte welkom !!

Het Portiek in de kijker !!

http://www.focus-wtv.be/nieuws/huis-geopend-voor-mensen-met-jongdementie

op 23 november opende het Portiek, het dagverzorgingscentrum voor personen met Jong dementie de deuren. WTV, de lokale TV kwam langs om een korte reportage te maken !

Lang leve de vakantie.

Beste bezoeker van onze website,

Volgende week start de grote vakantie. Het schooljaar 2014-2015 loopt op zijn einde. Ons jaarlijks project met de leesoma's werd officieel afgesloten met een receptie voor de bewoner en het leeskindje. U kunt foto's terug vinden onder het item "in de kijker / fotoalbum".

Vrolijk Kerstfeest en Gelukkig Nieuwjaar

De Korenbloem wenst iedereen een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar toe ! Ook in 2015 proberen we iedereen via de website op de hoogte te houden van het leefgebeuren in de Korenbloem.

Kerstmarkt 13 december 2014

Ook dit jaar organiseerde de Korenbloem de kerstmarkt. In de tuin van het WZC stonden verschillende tenten opgesteld. Alle leefgroepen maar ook verschillende partners van de wijk waren aanwezig; st-jansparochie, buurtschool, kinderanimatie, studenten VIVES, ... Om 17u konden de bewoners en geinteresseerden naar het Kerstconcert in de St Janskerk.

week van de derde leeftijd

In de week van 17 tem 21 november liep de week van de derde leeftijd in de Korenbloem.

Kerstmarkt en kerstconcert

Op zaterdag 13 december organiseert de Korenbloem zijn kerstmarkt. OOk dit jaar is er een kerstconcert in de St Janskerk.

informatievergadering

Onder het item "documenten" vindt u enkele sfeerbeelden terug van de toekomstplannen van de Korenbloem. De architecten gaven uitleg over de plannen van de VZW.

Indien u meer informatie wenst over het thema dan kunt u steeds terecht bij de directie. Wij staan u graag te woord.

Music For Life

Music for life gaat weer van start en wil solidariteitsacties  op gang brengen. Mensen en organisaties worden aangemoedigd om geld in te zamelen voor een zelfgekozen goed doel.

 

Het Landhuis, dagverzorgingscentrum van VZW De Korenbloem, voor mensen met (jong)dementie, heeft zich ingeschreven om steun te kunnen ontvangen.

Praatcafé Peter Benoit dinsdag 21 oktober om 19u.

Volgende praatcafé leefgroep Peter Benoit gaat door op dinsdag 21 oktober 2014 om 19u. Alle familieleden van de bewoners van afdeling Peter Benoit worden uitgenodigd. Er volgt eveneens een schrijven, verdeeld via de leefgroep.

Enkele weken later organiseren we een praatcafé voor de leefgroep Louis Robbe. Het praatcafé Guido Gezelle werd geannuleerd wegens te weinig inschrijvingen.

informatiemoment 15 oktober om 19u

Beste bewoners, familieleden, vrijwilligers of buren van vzw De Korenbloem,

 

Zoals u wellicht nog herinnert, is de Korenbloem 1 van de 5 pilootprojecten zorg die als winnaar uit de oproep in 2012 van Minister Jo van Deurzen en Vlaams Bouwmeester Peter Swinnen gekomen is.

Dagcentra open op zaterdag en zondag

Sedert september 2014 willen we onze bestaande werking van de beide dagcentra verder uitbouwen. In het weekend werden de bezoekers reeds opgevangen, maar dit in beperkte mate. Vanaf september willen we alle aanvragen voor weekendopvang beantwoorden. De thuiszorg komt vaker onder druk te staan en dan willen wij de mantelzorgers een antwoord bieden.

activiteiten in beeld

In de fotogallerij zijn nieuwe foto's te zien. Tijdens het mooie weer laten we de bewoners maximaal genieten van de ruime tuin en de zon. Koffie in de tuin en samen milkshakes maken behoren hierbij zeker. Ondertussen werd ook een verjaardag van een bewoner gevierd ! We nodigen alle familieleden uit om samen met de bewoner een wandeling te maken in de tuin.

leeskindjes schooljaar

Net zoals reeds enkele jaren kwamen dit schooljaar enkele leeskindjes langs bij de leesoma of -opa. Het schooljaar is bijna afgesloten, de leeskindjes starten hun vakantie. Onze bewoners die deze opdracht op zich nemen, kijken altijd heel tevreden terug op deze jaarlijkse opdracht. In het fotoboek vindt u enkele sfeerbeelden terug. We wensen de kinderen een deugddoend verlof toe !

samen op bedevaart

Mei is traditiegetrouw het bedevaartsmaand. Iedere afdeling organiseerde een dag om samen met enkele vrijwilligers op bedevaart te gaan. Om 10.30u gaan we richting Dadizele. Een bezoek aan de basiliek en het rosarium staan steeds op het menu. De vrijwilligers zorgden niet alleen voor de helpende handen maar ook voor muziek en zang.

Valentijn

Je bent maar zo oud als je je zelf voelt. Vlinders in je buik geven je zeker een jeugdig gevoel. Voor alle bewoners waarbij een partner ofwel thuis ofwel in het WZC woont werd een heus restaurant "de Roose" geopend. Alle koppels kregen extra tijd om eens samen te genieten van een overheerlijke maaltijd, samen met zijn 2-tjes !

Ontbijfbuffet

Vandaag, donderdag 20 februari konden alle bewoners van het WZC genieten van een overheerlijk ontbijtbuffet. Vrijwilligers en personeel zorgden ervoor dat alle bewoners vanaf 9u konden aanschuiven aan het buffet. In de fotogallerij vindt u enkele sfeerbeelden.
Iedereen was heel tevreden !! Bedankt eveneens aan alle medewerkers en vrijwilligers !!

pilootproject zorg - Het Portiek

Het pilootproject zorg zoals reeds beschreven is uitgebouwd tot 85 zorgbedden, 1 dagcentrum, 1 Lokaal dienstencentrum, 5 kamers kortverblijf en enkele "zwevende bedden".

Het project houdt volgende deeltaken in;

- renovatie villa Portiek  en nieuwbouw; gericht naar de doelgroep personen met jong dementie

Opening nieuwbouw

De Korenbloem is één van de 5 genomineerden voor deelname aan een pilootproject uitgeschreven door Vlaams Minister Jo Van Deurzen en Vlaams Bouwmeester Peter Swinnen.

Pilootproject zorg

De Korenbloem is één van de 5 genomineerden voor deelname aan een pilootproject uitgeschreven door Vlaams Minister Jo Van Deurzen en Vlaams Bouwmeester Peter Swinnen.

Een combinatie van zorginnovatie en architectuur, op de prachtige site van de Korenbloem. Het Portiek wordt een project specifiek voor personen met jong-dementie.